מכתב שכתבה פציאנטית של ראות קליניקה רפואה טבעית - דר' אליהו שכטר, אירודיולוג
מכתב שכתבה אמא של מטופלת שלו לאחר שהוא הציע לה לצרוך ספירולינה של חברת מאסטר ספירולינה מחוות חולות זיקים.
מנפלאות הספירולינה...
בס"ד
אני מצרף מכתב שכתבה לי אמא של מטופלת לאחר שהצעתי לה לצרוך ספירולינה של חברת ספירולינה נטו מחוות חולות זיקים.
מנפלאות הספירולינה.
לפני כ-12 שנים, כשביתי הבכורה הייתה בת 7, התגלו – באופן מקרי- ממצאים מדאיגים בדיקות הדם שלה. הבדיקות לימדו שבלוטת התריס מצויה בתת- פעילות, ערכי הכולסטרול גבוהים מאוד וכך גם השומנים בדם (טריגלצרידים).

ההשערה הראשונית הייתה שטיפול הורמונאלי באלטרוקסין יאזן את כל המערכת ויוריד גם את ערכי הכולסטרול והשומנים.
הטיפול באלטרוקסין אמנם איזן את ערכי ההורמון טירוקסין בדם, אולם בניגוד לציפיות, הוא לא הוריד את ערכי השומנים והכולסטרול.
עלי לציין שביתי לא הייתה שמנה (ועדיין אינה) והייתה ילדה פעילה מבחינה פיזית. סדרת בדיקות בבית החולים שניידר הובילו את הרופאים למסקנה אחת: הערכים הגבוהים בדם לא נוצרו בשל גורמים סביבתיים, אלא בשל גורמים תורשתיים. שינוי תזונה או ספורט לא יועילו. הדרך היחידה להורדת הערכים הגבוהים בדם היא נטילת תרופות להורדת כולסטרול ושומנים בדם.

קריאת חומר באינטרנט לימדה אותי שתרופות להורדת שומנים וכולסטרול אמנם עושות את עבודתן, אבל לאורך שנים הן יוצרות פגיעה בכבד.
מצד שני, הנזק של כולסטרול גבוה ושומנים גבוהים נשמע מפחיד גם הוא.
החלטתי שאנחנו ננסה להילחם: הלכנו למטפלים אלטרנטיביים שונים, שינינו תזונה, הילדה התמכרה לספורט ברמה של שעה וחצי מידי יום...- תכל'ס השינוי בערכים בדם היה מזערי.
לא משנה כמה היא התאמצה, הבדיקות שערכנו לה מידי שלושה חודשים תמיד איכזבו.
כדי לכתוב את המאמר שלפתי תוצאות בדיקות עבר לדוגמא, רק כדי שיובן על מה מדובר:
דצמבר 2006:
כולסטרול טוטאל: 233 (טווח הנורמה: 110-200)
כולסטרול LDL (כולסטרול רע): 200 (טווח הנורמה: 40-130)
כולסטרול HDL (כולסטרול טוב): 33 (טווח הנורמה:40-120)
טריגלצרידים: 344 (טווח הנורמה: 10-150)

ינואר 2011:
כולסטרול טוטאל: 253.7 (טווח הנורמה: 110-200)
כולסטרול LDL (כולסטרול רע): 174 (טווח הנורמה: 40-130)
כולסטרול HDL (כולסטרול טוב): 37 (טווח הנורמה:40120)
טריגלצרידים: 210 (טווח הנורמה: 10-150)

התוצאות בבדיקות השתנו מעט לאורך השנים, לפעמים עלו מעט, לפעמים ירדו, אך מעולם לא היו בטווח הנורמה.
בעצת רופאת הילדים של ביתי, קיבלנו החלטה שנמשיך במעקב והיא לא תטופל תרופתית, כיוון שהיא מקפידה על התעמלות קבועה והיא שומרת על תזונה נכונה (עלי לציין שה"רווח" מהמצב היה שביתי הפכה לספורטאית מצטיינת ומאוד חזקה פיזית, למרות שהדבר לא ניכר במראה החיצוני. הכל תוצאה של הקפדה על ספורט מידי יום).
לפני מספר חודשים שמעתי מאליהו שכטר על נפלאות הספירולינה.

שוב נכנסתי לאינטרנט, שקראתי כל מה שכתוב בנושא, והחלטתי להציע לביתי לנסות, בבחינת "לא יועיל- לא יזיק".
לפני שבועיים, לאחר שנה מאז הבדיקות האחרונות, עשתה ביתי בדיקות דם. תוצאות הבדיקות היממו אותי! לא פחות!! לאחר 10 שנים שבהן ניסינו כמעט הכל, זאת הייתה הפעם הראשונה שפתאום כל הערכים נכנסו לטווח הנורמה:

כולסטרול טוטאל: 193 (טווח הנורמה: 110-200)
כולסטרול LDL (כולסטרול רע): 129(טווח הנורמה: 40-130)- גבולי, אבל מעולם לא היה רק "גבולי"..
כולסטרול HDL (כולסטרול טוב): 39 (טווח הנורמה:40-120)- עוד מאמץ קטן וגם זה יסתדר...
כולסטרול VLDL (בדיקה חדשה שלא הייתה בעבר): 25 (טווח הנורמה: 4-40)
טריגלצרידים: 127 (טווח הנורמה: 10-150)

התוצאות היממו אותי. אמנם בחודשים האחרונים ביתי מקפידה על תזונה, אולם היו לה תקופות שבהן הקפידה כך ולא היה שינוי מהותי בבדיקות הדם. כנ"ל גם לגבי הספורט: היא מקפידה על ספורט, אבל היו בעבר תקופות שבהן עשתה יותר מאשר בימים אלו.
השינוי היחידי המהותי שהתחולל באורח חייה היה השימוש הקבוע בספירולינה.
(האמת היא שלא ציפית לכזה שינוי. קיוויתי לירידה של 10-15% בערכים בדם).

לאור התוצאות הטובות הללו מיהרתי להתקשר לאליהו, במטרה כפולה: קודם כל, כדי להודות לו על שהסב את תשומת ליבי לתוסף התזונה הזה ודבר נוסף: לבקש ממנו לפרסם את המידע בין מטופלים נוספים, כדי שעוד אנשים ידעו וינסו.
אליהו ביקש שאכתוב את הדברים, ואני נעניתי בשמחה, בתקווה שהמידע יעזור לאנשים נוספים.

בהצלחה!